روش تهیه انواع چای سنتی ایرانی

روش تهیه انواع  چای سنتی ایرانی:

بعد از مخلوط کردن، مواد را روی حرارت کم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد، سپس قوری را روی حرارت غیر مستقیم( کتری یا سماور) قرار داده، 15 دقیقه دم بکشد، صاف نموده و مصرف کنید.
توجه: چای هرچه بیشتر دم بکشد، بهتر است. چای بعد از دم کشیدن به مدت طولانی (چند روز) قابل مصرف است. کتری یا قوری بایستی مسی یا رویی باشد.

چای گل گاو زبان و سنبل طیب:
مواد:گل گاو زبان(4 قاشق مرباخوری) ، سنبل طیب(1 قاشق مرباخوری)، لیمو عمانی(1عدد)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص : طبیعت گرم و تر،آرام بخش اعصاب، خواب آور، رفع سردردهای عصبی، رفع دردهای کلیوی، ضد سودا و صفرا ، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت قوه باء.

چای زعفران:
مواد: زعفران کوبیده(1 قاشق مرباخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم و خشک، مفرح، مقوی قلب، محرک قوای مغزی، نشاطآور، ضد کرم خوردگی دندان، شستشو دهنده کلیه، مقوی معده، ضد سرفه، ضد حساسیت، خلطآور.

چای بهلیمو و زیرفون:
مواد: بهلیمو( 1قاشق مرباخوری)،زیرفون(1قاشق غذاخوری)، آب سرد(2لیوان) ، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، ضد سرماخوردگی، ضد ناراحتی عصبی، ضد تشنج، ضد نقرس، ضد سیاتیک، ضد غلظت خون، ضد رماتیسم، خوابآور شب، ضد میگرن، آرام بخش، ضد طپش قلب، ضد سردرد، تقویت حافظه، تقویت معده، ضد آسم، پایین آورنده فشار خون، ضد اسهال، شستشو دهنده کلیه.

چای بابونه:
مواد: بابونه( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت معتدل و دیم آن گرم و خشک، آرام بخش اعصاب، تقویت معده و روده، ضد تب، ضد انگل، ضد یبوست، مقوی اعصاب و مغز، اشتهاء آور، ضد بلغم وصفرا، شستشو دهنده بسیار قوی کلیهها.

چای بهلیمو:
مواد: بهلیمو( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، خوابآور شب، آرام بخش، ضد میگرن، ضد سردرد، ضد طپش قلب، تقویت حافظه، ضد نفخ، تقویت معده، ضد آسم.

چای دارچین:
مواد: دارچین( چند قلم آسیاب نشده)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم و خشک، محرک اعصاب، شستشو دهنده کلیه، دفع رطوبت اخلاط رطوبتی، مفرح، تقویت قوه باء، ضد پا دردهای رطوبتی، اشتها آور، ضد دلهره، ضد بوی دهان، تقویت کبد و معده( تاثیر آن تا 15 سال در بدن میماند).

چای زنجبیل:
مواد: زنجبیل کوبیده( 1قاشق مرباخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم و خشک، بالابرنده فوری فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد رطوبت مزاج، ضد بلغم و صفرا، خونساز، ضد درد مفاصل، تقویت قوه باء، مقوی جهاز هاضمه، ضد سم غذایی، مقوی معده، مسکن، مقوی قوای رئیسه بدن،تنظیم ادرار.

چای میوه گل نسترن:
مواد: میوه گل نسترن(15عدد)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت معتدل و خشک، پایین آورنده فشار خون، ضد قند خون، ضد ورم و درد کلیه، شستشو دهنده کلیه، سرشار از ویتامین ث، ضد سرماخوردگی، مقوی معده، ضد اسهال.

چای آویشن:مواد: آویشن( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت معتدل، بالابرنده فشار خون، تقویت اعصاب، رفع کولیتهای مزمن، شستشو دهنده کلیه، ضد انگل، ضد رطوبت بدن، ضد صفرا، ضد زکام، ضد سرفه، ضد آسم، اشتها آور، ضد غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه،تقویت بینایی.

چای گزنه:
مواد: گزنه(1 قاشق غذاخوری) ،آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم و خشک، ضد قند، ضد غلظت خون، ضد چربی، ضد صفرا و سنگ کیسه صفرا، ضد سرطان، ضد امراض کلیه، شستشو دهنده کلیه، ضد خونریزی، زیادکننده شیرمادر، رفع خستگی، ضد ریزش مو.

چای مرزنجوش:
مواد: مرزنجوش( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، آرام بخش اعصاب، بهترین داروی میگرن کهنه و درد شقیقه و سردردها، ضد نفخ معده، ضد ورم معده، ضد اخلاط مضر، ضد سرماخوردگی، ضد اسهال، خلطآور، تببر، خوابآور، اشتهاآور.

چای استخودوس:
مواد: استخودوس(1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم و خشک، آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلولهای مغز، ضد میگرن، ضد زکام، ضد آسم، ضد برونشیت، مسکن، درمان رماتیسم، شستشو دهنده کلیه، ضد اگزما.

چای فلوس:
مواد: مغز فلوس( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت معتدل، پایین آورنده فشارخون، ضد برفک دهان، ملین، مسهل قوی، ضد صفرا، ضد یبوستهای بد و مزمن، ضد تورم امحاء و احشاء.

چای نعناع:
مواد: نعناع( یک قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت معتدل و اندکی گرم،ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ معده، مقوی معده، خوشبوکننده دهان، آرام کننده رودهها، رفع خستگی، رفع ناراحتیهای کیسه صفرا، رفع ناراحتیهای ریوی، رفع تنگی نفس و آسم، ضد سرفه.

چای پونه:
مواد: پونه( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت معتدل و اندکی گرم،ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ معده، مقوی معده، خوشبوکننده دهان، آرام کننده رودهها، رفع خستگی، رفع ناراحتیهای کیسه صفرا، رفع ناراحتیهای ریوی، رفع تنگی نفس و آسم، ضد سرفه.

چای چلتوک برنج:
مواد: چلتوک( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، سرشار از ویتامین، جلوگیری از سفید شدن و ریزش موی سر، ضد یبوست مزمن. برای خانمها ممنوع است.

چای گلپر:
مواد: گلپر( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم و خشک، تقویت کننده عالی حافظه، ضد صرع قوی، ضد فراموشی، ضد انواع اسهال، تقویت قوه باء، ضد تنبلی معده، ضد جوش و دمل، اشتها آور، کمک به هضم غذا.

چای زیره سیاه:
مواد: زیره سیاه( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت بسیار گرم، بالا برنده فشار خون، سوزاندن چربی اضافی، تصفیه خون، مقوی قلب و عروق، شستشو دهنده کلیه، ضد چاقی، ضد زردی پوست، ازدیاد کننده شیر مادر، ضد نفخ معده، مقوی معده، رفع ناراحتیهای روده.

چای بادرنجبویه :
مواد: بادرنجبویه(1 قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت خیلی گرم، در بعضی مزاجها بالا برنده قوی فشار خون، مقوی قلب و اعصاب، خون ساز، تقویت کننده سلولهای مغزی، فوقالعاده آرامبخش است، مقوی مغز، ضد صدای گوش، خوابآور، نشاط آور، ضد بیماریهای کلیه، ضد خوابهای وحشتناک، ضد بوی دهان.

چای بهار نارنج :
مواد: بهار نارنج(1 قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، آرام بخش، تقویت کننده قلب و اعصاب، مفرح و نشاطآور،ضد سردردهای عصبی، اشتهاآور.

چای هوفاریقون :
مواد: هوفاریقون(1 قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم و خشک، مقوی اعصاب، مقوی قلب، دافع اخلاط فاسده.

چای کوهی :
مواد: چای کوهی(1 قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، ضد آلرژی و حساسیت، مقوی اعصاب، آرام بخش، ضد اگزمای پوستی.

 

/ 0 نظر / 12 بازدید